Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Víkendové šití 7. – 8. června 2014 – komentář od Renči

Sedím spokojeně v noční košilce mezi hromadou pytlů se šatstvem a dalšími předměty, před sebou počítač a skleničku červeného vína. To není začátek nějakého románu o bezdomovcích, to se jen těšíme na ranní příchod malíře pokojů. Ani v této krizové situaci mi to ovšem nedá, abych se s Vámi nepodělila o zážitky minulých dnů, kdy jsem prožila s dalšími patchworkářkami nezapomenutelné chvíle. Kdo chyběl – má čeho litovat.! Na plánovaném víkendovém šití 7. a 8. června se sešla bezvadná parta žen, které měly společnou touhu a to spíchnout si letní kabelečku. Příjemná atmosféra, klid a tolik potřebná pohoda byla všude. Jitka málem přestěhovala Mozaiku a tak většina z nás se pěkně v klidu rozšoupla při sestavování barevné varianty látek na kabelku. V sobotu nás bylo 16 a musím konstatovat, že nebylo poznat, kdo je řádnou členkou klubu a kdo ne. V neděli nás bylo 8 a technika trapunto ovládla jako obvykle jídelnu Znojemských strojíren. Nutno dodat, že některé ženy v sobotu neznalé poměrů byly značně překvapené připravenými matracemi se spacáky, ale my – skalní šičky – jsme si užily. Večerní plánovanou návštěvu kina jsme vyměnily za veselohru v jídelně, kdy Lidka zajišťovala pitný režim, Pavla dohlížela na přísun sladkostí, Jitka studovala v předstihu novou techniku šití a já jsem měla prodloužený kurz a došívala jsem kabelečku – perfektně opečovávaná. Trapunto a Jitkou nabídnuté 3 vzory v nás vyvolaly nadšení, ale volný quilt byl většinou už za domácí úlohu. Obědy nám na sobotu připravil jako obvykle kolektiv kuchařek ze Znojemských strojíren, každá z nás přinesla nějaké občerstvení – tak jak je zvykem, ale netušily jsme, co nás čeká. Liduška Nováková oslavovala kulatiny a toužila nás zlikvidovat. Vynikající chlebíčky, cukrovíčko a další dobroty ovšem neměly chybičku! Další týden v sobotu jsem absolvovala kurz – rychlé postupy – a Jitkou nabídnuté 4 varianty mne totálně zlikvidovaly. To ne, že bych šila opět do půlnoci, ale ta chuť si všechno hned vyzkoušet a ušít! Touha je jedna věc, chuť taky, ale když je objednaný malíř – tak se nedá nic dělat, všechno musí počkat. ALE !!!! Jak já bych šila!!!!

Všechny zdraví Renča

 

 

Šicí víkend začíná v sobotu 7.6.2014 v jídelně Znojemských strojíren v 9 hodin. Bude se šít taška:

  

Spotřeba na tašku: 3 dezény látek á 0,50 cm, + 0,5 m látky na podšívku, 0,5 m ronar + vliselin, metrážový zip cca 0,85 m+ 2 jezdce

V neděli je na programu polštář šitý technikou Trapunto:

Spotřeba na polštář – trapunto: čtverec 0,50 m látky, podkladovou bavlnu, vatelín, s sebou samozřejmě šicí stroj, pw a šicí potřeby…..

Materiál na oba kurzy bude možno zakoupit i přímo na místě, zajištěno je občerstvení, oběd, případně večeře…..

Začátek v sobotu od 9:00  do cca 18.00 hod, podle šikovnosti, v neděli začneme trochu po deváté a končit bychom měly asi ve 14.00 hod.

Cena za oba dva dny je 990 Kč, sobotní kurz zvlášť je 750 Kč, nedělní zvlášť 450 Kč.

Členky klubu mohou na úhradu kurzovného čerpat příspěvek z klubu, který činí 300,- kč na osobu. Pokud jej nevyčerpají tento víkend, mohou jej použít na další kurzy v době až do konce listopadu 2014 (kvůli vyúčtování financí) .

Na sobotní i nedělní kurz se hlaste u Jitky – nejpozději do čtvrtka 5.6. do 12 hodin.

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Komentáře nejsou povoleny.