Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Víkendové šití zavinovaček 4. 11. 2017 + fotky!

Strojaři a miminka

Je 8.30 hodin – sobota – 4.11.2017 a do Znojemských strojíren přijíždí několik aut. Ženy vystupující z aut mají plné ruce a míří do prostoru jídelny. V 9.15 hod. jsou pro tento den rozdány úkoly a směna začíná..
Přinesené balíky jsou rozbaleny, ve vzduchu je cítit pára, pečlivě se měří, stříhá a začínají se rozjíždět stroje. Každá účastnice této dlouho připravované a každoroční akce ví, co má dělat a plně se soustředí na práci.
Kolem 12.00 hodin postupně ženy obědvají a opět se vrací k práci. Akce je plánovaná do 18.00 hodin, ale už po obědě je jasné, že se pracovní směna podstatně protáhne!! Po 16 hodině odjíždí několik žen plnit své povinnosti domů, ale stroje jedou naplno dál. Přibližně v 21.00 hodin stroje utichají, uklízí se a balí se právě dokončené výrobky.
Některé z nás bolí záda, pálí oči a některé jsou za hrdinky i když doma přiznají barvu. Skončila 12-ti hodinová směna a všechny jsme unavené, ale i spokojené. Dobrá věc se znovu podařila.!!! 21 žen našeho patchworkového klubu ve Znojmě zlikvidovalo 86 m vzorované bavlněné látky, 100 m bílého plátna, 85 m vatelínu, 60 zipů, zipy v metráži, nitě, tkalouny … Musím říci, že likvidovat nám pomáhaly rovněž 2 naše znojemské kamarádky Hanky a Štěpánka dokonce přijela z Uherského Hradiště. Velkou pomocnicí byla i „malá“ Kačka.
A co se nám podařilo? Za tuto směnu ve strojírnách jsme ušily 60 zavinovaček, 30 přebalovacích podložek, 21 potahů na mantinely do postýlek a 30 prostěradel do inkubátorů.
Nebojte se , při práci jsme se i pobavily, zasmály , ochutnaly vzájemně dobrůtky a dodržovaly pitný režim. Tato akce nám všem jemně naznačila, že Vánoce ťukají na dveře.
30. listopadu v Domě umění předáme naše výrobky na vernisáži naší prodejní výstavy opět do rukou zástupců novorozeneckého odd. nemocnice ve Znojmě. Finanční hodnota ušitých výrobků je přibližně 48 300 Kč.. Toto všechno bychom nemohly uskutečnit bez dlouhodobého sponzorství Znojemských strojíren s.r.o. a velké finanční dotace OÚ Chvalovice. A proto jim patří náš dík – tak jako všem účastnicím sobotní směny ve strojírnách. Ač jsme s kovovým materiálem přišly do kontaktu pouze při výměně zlomených nebo ohnutých jehel, víme moc dobře, že i ve strojírernství se dá tvořit pro miminka.
Renča

Podívejte se na fotky v albu od Míly, tady jen ukázka:

  

 

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.