Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Zpráva o zájezdu do Prahy (5. PPM)

Díky Jitko za perfektní organizaci akce !!!

Z  Á  J  E  Z  D

na Mezinárodní výstavu patchworku
v hotelu Step – Praha  Vysočany
a na výstavu kreativity v Dubči
dne 2.dubna 2011

V sobotu 2.dubna  ráno před 6. hodinou  se  řítily k autobusovému nádraží skupinky žen i  jednotlivkyně a z různých stran  se sjížděla auta s ospalými řidiči či řidičkami. Každá z žen, které vešly do připraveného autobusu firmy PSOTA  měla větší či menší tašku nebo baťůžek a rafinovaně uschované  penízky na rozšoupnutí.  Ty, které již věděly co je čeká, použily ještě doma léky proti bolesti zad, kolen, všech kloubů nebo hlavy. Další opiáty měly s sebou, jako pomoc v  krizi. Další  účastnice – novicky – se těšily a netušily co je čeká.
Pan řidič Nováček se svou paní  s úsměvem sledoval okolní dění a přípravy k odjezdu. Strach, že nestihnu odjezd a vidina toho, co mně čeká, mě rozrušily tak, že jsem při příjezdu k autobusu přála všem „Dobrý večer“!!!
Jak bývá zvykem – troška  nedočkavosti a nervozity zavinila, že jsme hledaly tu, která čekala jinde / Naďa/ a o naší další kamarádce jsme se přely, zda ještě spí, nebo úplně zapomněla na akci /Anička/. Asi  v 6.12 hodin, zapráskal pan Nováček bičem a už jsme se změnily na svozný autokar, přes Přímětice jsme fičely k MorBudkám, kde  nedočkavě podupávalo dalších 10 účastnic zájezdu.
Konečně jsme byly pohromadě a jak je naším dobrým zvykem, se srdcem na dlani jsme se vzájemně opečovávaly.  Emilka  vytáhla krabici buchet, Zlatka zase abychom  náhodou nezanedbaly pitný režim – nabídla honem každé  prcka Becherovky. Většina neznalých situace pochopitelně neměla nic k napití – ale Lenka vyrukovala s celou „tubou“ štamprdliček – prý na jedno použití. Všechny ale opatrně po vypití uschovaly prcky do tašek, ale dobře jsme slyšely několik  prasknutí, kdy prcka schovaly moc a on nevydržel. Naďa naopak otevřela  krabici, kterou opatrovala a nabídla  slané čtverečky.  Cesta pěkně ubíhala a za Jihlavou – již na dálnici – jsme zastavili na parkovišti , vběhly jsme na „žetonové “ WC, vypily jsme kafíčka a při odchodu se opět srazily s dalšími kolegyněmi patchworkového opojení z Brna. Již vloni jsme měly na sebe štěstí v tomto místě, ale stále nedosahují naší úrovně – jsou to máčky. Jely totiž jenom autama a nás bylo 46 !!!!!!!!!!!!!!
Pokud to tak bude pokračovat, příští rok si pořídíme stejnokroje nebo nějaké viditelně umístěné označení a naše autokary budou očíslovány.
Po  opětovném vjezdu na dálnici jsem otevřela Magistra, vzala náhradní nerozbitné prcky a každá účastnice dostala dávku místo Kinedrilu. Dávkování se uchytilo na tzv. málo = jeden drnc, větší dávka = 2 drnci a potom už jsem byla mokrá.
Nikomu nebylo zle, s úsměvem nás pan Nováček vyklopil u hotelu  Step.
Po loňské zkušenosti  jsem  trošku zavelela a všechny jsme se před autobusem vyfotily. Takhle vypadáme před akcí.  Jak na tom budeme po ?
Letošní výstava byla uspořádaná trochu vzdušněji než vloni ale v nafukovací hale byla opět sauna. Prošly jsme prvním kolem – už jsme nakupovaly a vyhlížely jsme objekty, kam se vrátíme v kole druhém a někdy i ve třetím.
Prohlédly jsme si exponáty a svorně jsme se rozhodly, že blbě pověsily aranžéři naše dva exponáty – no příště si je pověsíme samy a budeme si  je hlídat!!!   Některé vystavené věci  byly nápadité – nádherné provedením a opravdu se bylo na co dívat a čím se kochat. Stále nové techniky a styl zpracování – kam ty ženské na to chodí ???
Byly jsme tak natěšené a nažhavené na novinky, že jsme si letos nedaly ani společně u baru  pivko na žízeň.
Nakupovaly a kochaly jsme se do 15.hodin a pak jsme se přesunuly autobusem do Dubče.  Naše barvy tam hájila Eva Linhartová svými pracemi, i když i ty mohly být více na očích . Užily jsme si a  po pokecu u kafíčka venku na sluníčku jsme se před 18.hodinou přesunuly k autobusu  a musím dodat, že náš krok už zdaleka  nebyl tak svěží, naše postavy měly spíše malátné pohyby a byly jsme všechny rády, že už sedíme v autobuse.
Útlum nastal takový, že jsme na zpáteční cestě ani nezastavovaly a nejhorší bylo, že jsem ani  nepohlídala tolik nutný pitný režim, nejen svůj ale ani ostatních účastnic zájezdu.
Domů jsem přijela  s velmi tenkou peněženkou, plnou taškou látek a čeho byla polovina ?  No přece toho Magistra , na kterého  jsme  zapomněly.
Nálada všech byla bezvadná, děvčata byla rozvezena co nejblíže k domovům – protože stejně žádná  už neměla  sílu a ani peníze na další skotačení v nějakém šantánu.  A co dál?   Šetřit do většího prasátka na příští rok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Renka Kalová

Tady jsou naše vystavené – soutěžní klubové quilty:

a tyto tři vyhrály soutěž firmy Strima:

Na výsledky dalších soutěží na PPM se podívejte na stránky Bohemia patchwork kubu: http://www.bohemia-patchwork-klub.cz/

Obě výstavy nafotila Míla, můžete se podívat tady: fotky v našem albu

Tady jsou ještě odkazy na fůru dalších fotek z výstavy v Praze i Dubči:

http://lizlik.rajce.idnes.cz/PPM_2011/
http://mise14.rajce.idnes.cz/Vystava_-_patchwork_-_Mezinarodka_2011/
http://ivetata.rajce.idnes.cz/Praha_2011/
http://24pasteliek.rajce.idnes.cz/Vystava_Praha_2011_PPM/
http://amishpatchwork.rajce.idnes.cz/PPMa/
http://amishpatchwork.rajce.idnes.cz/PPMb/
http://blanch.rajce.idnes.cz/PPM_2011/
http://pioli.rajce.idnes.cz/Vystava_2011_Praha/
http://kvetka-tp.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_vystava_patchworku_2.4.2011/

http://ivetata.rajce.idnes.cz/Dubec_2011/

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

One Response to “Zpráva o zájezdu do Prahy (5. PPM)”

  1. Stehlikova

    Zdravím Patchworkový klub Znojmo
    v sobotu 2.4. jsme se s kamarádkou Helenou zůčastnily zájezdu, který pořádal váš Patchworkový klub na mezinárodní výstavu patchworku v Praze a Dubčí, musím říci i za kamarádku, že to bylo super a co se týká atmosfery v autobuse to nemělo chybu umíte se bavit a jste perfektní parta. Doufáme, že příští rok nás zase vezmete sebou/ i když nejsme v klubu/ až pojedete do Prahy.
    Ještě jednou děkujeme.
    Stehlíkova Dana

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.