Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Víkendové šití v Podhradí II: 13. – 15. 5. 2011

Letos jsme zopakovali loňskou úspěšnou akci na Podhradí, ale ještě před zahájením se dostavilo pár zádrhelů (MS v hokeji, sraz spolužáků, atd…), takže z letošního šití se stala dámská jízda (s pánskou obsluhou). Tentokrát nás zradili naše drahé polovičky a zůstal nám věrný pouze pan Petr a pan Rakovský, kteří se starali o naše žaludky a celkovou spokojenost (oba by měli dostat řád vařečky zlaté).

V pátek jsme dorazily po vlastní ose a po objížďce, některé i po zajížďce, ale nakonec jsme se sešly v plném počtu. Někteří snaživci začaly se šitím již v pátek. Večer jsme si užily ohníček a špekáčky. Jediné co nám trochu zkazilo náladu byla prohra našich hokejistů na MS. Původně to u táboráku vypadalo na teskné písně, ale pak ani na ty nedošlo, přesto jsme vydrželi přes půlnoc.

V sobotu jsme se vrhly směle do práce na kufřících. Některé z nás začaly stavět domy – do společné rekordní deky, která se má sešívat 11.6.2011 v Pelhřimově. Večer jsme opět zasedly k ohníčku a z dua „Žehlící prkno“ za námi dorazil pouze jeden člen. Nejprve to byly lidovky s harmonikou. Po půlnoci, kdy se k nám přidala i Emilka, která chtěla dokončit svůj kufřík, byla změna hudebního nástroje – kytara. Pouze z doslechu vím, že začalo o půl třetí ráno pršet a přesto někteří vytrvalci vydrželi i déle.

V neděli ráno jsme se probudily do studeného a deštivého počasí. Psa by do takového počasí nevyhnal, ale Jitka nás ke strojům vyhnala. Světlejším okamžikem tohoto dne byl příjezd nové patchworkářky s jejím zápisným (medovník se jen rozplýval). Tento den byla v plánu tarantella nebo že by tarantule?

Bohužel víkend má jenom dva dny a po obědě jsme musely začít balit a přenést se zpět do reality a vrátit se k denním povinnostem a těšit se na další takové setkání.

Míla

Fotky z Podhradí : album – klikni

Tady jenom malá ukázka:

  

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.