Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Schůzka 10.dubna 2012 – víkend v Podhradí 4. – 6. 5. 2012

  • Byla nám schválena dotace od Městského úřadu Znojmo (na vzdělávací činnost, reprezentaci města a výrobky pro novorozenecké oddělení nemocnice ve Znojmě)
  • Zájezd na výstavu do Prahy již je vyúčtován a protože nebyl celý autobus obsazen, je třeba za každého účastníka doplatit 120 Kč – vybírá Jitka (do konce dubna ještě v Šicím centru).
  • Domluvily jsme se na projektu SWAP – budeme šít motýlky, zatím je přihlášených 10, počet se bude uzavírat na konci dubna, takže ještě se můžete hlásit další. Každá ušije sadu stejných bloků (v počtu účastníků) s motivem motýla na krémovém / béžovém podkladu (látku zakoupíte u Jitky), jeden blok má výslednou velikost 10 x 10 palců (k tomu žádné přídavky – pozor změna v rozměru domluveném na schůzce! ). Můžete použít libovolnou techniku šití, šablonu na anetkový vzor získáte u Jitky, stejně jako podrobné informace. Bloky se budou odevzdávat na schůzce 4.6., kdy dojde ke vzájemné výměně (1 blok si necháte) a každá si potom ušije deku nebo nástěnný obraz či tašku, ubrus, prostírání atd. podle svého nápadu a výsledné výrobky můžeme prezentovat na výstavě v srpnu.
  • Víkendové šití v Podhradí se bude konat 4. – 6. května 2012, na programu je technika ORIGAMI, šití tašky nebo kosmetické kabelky a nakonec křivky. Začíná se v pátek kolem 17. až 18. hodiny – ušití prvního bloku, v sobotu se pak bloky dokončují a použijí na tašce a v neděli se budou šít křivky – nejlépe z batiky. Vezměte si s sebou šicí stroj, šicí potřeby a pomůcky, malou žehličku, lampičku na osvětlení uvnitř (pro případ špatného počasí), dále na tašku výztuhu (např. ronopast), podšívku, zip, látky batikované nebo jemné vzory na křivky. Ubytování a jídlo bude ve stejné cenové relaci jako vloni, je možno vzít s sebou rodinné příslušníky – místa je dost, přihlášky přijímá Jitka do 20. dubna 2012.

Popis cesty do Podhradí: před Podhradím nad Dyjí odbočíme doprava na zpevněnou cestu do lesa směrem na rekreační středisko Borovina (1 km), další odbočka je doleva k rekreačnímu středisku Dřevotvaru (další 2 km), jedeme lesem a přijedeme až k chatičkám přímo do cíle.

  • Příští schůzka klubu bude v pondělí 14. května 2012
RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.