Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

 Divadelní nabídka na BŘEZEN 2024

● Legendární český muzikál: NOC NA KARLŠTEJNĚ
autoři: J. Vrchlický (text veselohry), K. Svoboda (hudba)  / režie: I. Ondříček
hrají: H. Holišová x I. Vaňková, I. Ondříček x P. Štěpán, J. Mazák, L. Janota, J. Mach, Z. Junák, V. Matušovová x A. Zelová, A. Slanina a další
Městské divadlo Brno / sobota  2. 3. 2024 / v 16:00 h
odjezd = 14:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 19:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
cena vstupenky: důchodce, student = 523 Kč, plná cena = 780 Kč / autobus = 170 Kč
Prchlivou královnu Elišku Pomořanskou hlodá žárlivost a nedůvěra v lásku svého manžela a krále, a tak během cesty na svůj hrádek uteče a za pomoci arcibiskupa Arnošta se převleče za páže a pokouší se přiblížit svému Karlu IV. A tvrdohlavá Alena se zatím snaží vyhrát sázku, kterou uzavřela se svým přiopilým otcem, že stráví na Karlštejně jednu noc, aby se pak mohla vdát za svého milovaného Peška. Kdo by neznal úsměvný příběh s legendárními melodiemi, které si pobrukují všechny generace.
● Klasická komedie : LAKOMEC /// s Bolkem Polívkou v hlavní roli komedie, v níž o peníze jde až v první řadě / autor: Moliére  / režie: S. Moša
hrají: B. Polívka, K. Pekar, S. Janotová x A. Zelová, J. Mach, A. Antalová, M. Isteník …
Městské divadlo Brno / pondělí 4. 3. 2024 / v 19:00 h
odjezd = 17:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 23:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
cena vstupenky: důchodce, student = 509 Kč, plná cena = 760 Kč / autobus = 170 Kč
Nejslavnější dílo francouzského dramatika již tři a půl století baví diváky tím, jak bravurním způsobem ukazuje, co vše může způsobit posedlost penězi či závislost na mamonu. Velký mistr komických charakterů podává barvitý obraz nekonečných způsobů manipulace, klamu a přetvářky v nejintimnějším prostředí rodiny. Inscenace je výpovědí o stavu lidského ducha a s Boleslavem Polívkou v titulní roli vás rozhodně čeká večer plný skvělé zábavy.
● Opereta: VESELÁ VDOVA                                               VYPRODÁNO !!!
nastudováno  v českém překladu / anglické a české titulky / autor: F. Lehár
režie: M. Švecová, M. Pacek dirigenti: J. Klecker, P. Šnajdr / kostýmy: Z. Přidalová
Janáčkovo divadlo Brno / neděle  3. 3. 2024 / v 17:00 h
odjezd = 15:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 20:30 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: student = 420 Kč, senior = 588 Kč, plná cena = 840 Kč / autobus = 170 Kč
Mise je jasná – provdat vdovu! Ale tak, aby její miliony zůstali v knížectví. Nápadníků by bylo dost, jenže hrabě Danilo pověřený úkolem, má s vdovou Hannou Glawari už svou milosrdnou historii. Nákladnost je tedy oboustranná, ale nechuť přiznat si, že stará láska nerezavěla taky. Když přidáte další ingredience v podobě párty v hotelu v Paříži, tanečnic ze slavného kabaretu U Maxima a vtipné dialogy, máte vše, co je třeba na skvělou operetu.
● Kouzelný rodinný muzikál: MATILDA
autor: D. Kelly, T. Minchin / režie: P. Gazdík
Městské divadlo Brno / neděle 10. 3. 2024 / ve 14:00 h
odjezd = 12:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 18:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: důchodce, student = 523 Kč, plná cena = 780 Kč / autobus = 170 Kč
     Titulní postavou muzikálové adaptace světově proslulé knihy Roalda Dahla je navzdory problematickému rodinnému zázemí nadmíru talentovaná dívenka Matilda, která miluje čtení a také má neobvyklý magický dar telekineze. A právě díky svému speciálnímu nadání a laskavé povaze pomůže vyřešit osobní problémy slečny Honeyové, učitelky, u níž nalezne nejen pochopení pro svou čtenářskou vášeň, ale i potřebnou lásku a něhu, jichž se jí ve vlastní rodině nedostávalo. Matilda je bezpochyby naprosto ojedinělou muzikálovou událostí, kterou by si žádný milovník tohoto žánru neměl nechat ujít.
● Komorní muzikál: DEAR  EVAN  HANSENautor: B. Pasek, J. Paul, S. Levenson / režie: S. Moša / hrají: M. Salvatori, A. Antalová, D. Křížová, D. Rymeš, L. Bergerová, L. Janota, L. Matouš, E. Skálová
Městské divadlo Brno / pátek 15. 3. 2024 / v 19:00 h
odjezd = 17:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 22:30 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: důchodce, student = 415 Kč, plná cena = 620 Kč / autobus = 170 Kč
Ve třech exkluzivních předpremiérách vám jako ochutnávku příští sezóny naservírujeme jedinečnou muzikálovou prskavku posledních let. Jejím protagonistou je sedmnáctiletý Evan Hansen, jenž se kromě běžných problémů středoškoláka potýká s šikanou, úzkostí a depresí. Záchranou mu mají být dopisy, jež bude sám sobě psát. A právě jeden z dopisů Evana zaplete do kolotoče napínavých situací.
● Romantický muzikál: PRETTY WOMAN s Hankou Holišovou v hlavní roli
autor: G. Marshall, B. Adams, J. Vallance / režie: Stanislav Moša
Městské divadlo Brno / sobota 16. 3. 2024 / v 18:00 h
odjezd = 16:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 22:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: důchodce, student =590 Kč, plná cena = 880 Kč / autobus = 170 Kč
„A co se stalo potom, když vyšplhal na věž a zachránil ji? Potom ona zachránila jeho.“ Další ve své podstatě přímo pohádkovou love story vám nabídne  i muzikálový trhák Pretty Woman, ve kterém se novodobá Popelka Vivian setká se svým princem Edwardem a přes mnohá úskalí i jejich příběh, doprovázený výbornou pop-rockovou hudbou, skončí happy endem.
● Tragédie: HAMLET aneb HÁDALA SE DUŠE S TĚLEM    Nesmrtelná tragédie o hledání odpovědí / autoři: W. Shakespeare / režie: S. Moša
Městské divadlo Brno / pondělí 18. 3. 2024 / v 19:00 h
odjezd = 17:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 22:30 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: student, senior = 389 Kč, plná cena = 580 Kč / autobus = 170 Kč
Hamlet se stal nejznámějším, byť fiktivním dánským hrdinou a nesmrtelně se vepsal do dějin literatury, divadla a přemýšlení o světě. Hamlet předstírající šílenství pátrá po pravdě o smrti svého otce a díky tomu se dozvídá mnohé o společnosti, z níž pochází, o sobě samém. Pod titulem Hádala se duše s tělem se režisér Stanislav Moša rozhodl tentokrát pro výrazné interpretační gesto: proslule rozpornou postavu Hamleta svěřil hned dvěma hercům, kteří budou na jevišti vedle sebe existovat jako jakási dvojjediná bytost. V tomto pojetí se Hamletův svár nepochybně stane zcela výjimečným zážitkem.
● Muzikál: MEDICUS (podle slavného románu N. Gordona  Ranhojič)
autor: N. Gordon, F. Amador, I. Macias / režie: S. Mošav hlavní roli Libor MATOUŠ
Městské divadlo Brno / úterý 19. 3. 2024 / v 18:00 h
odjezd = 16:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 22:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: důchodce, student = 482 Kč, plná cena = 720 Kč / autobus = 170 Kč
     Na velkolepou pouť ze středověkého Londýna napříč celou Anglií přes půlku světa až do maristánu v perském Isfahánu vás vezme ranhojič Rob Cole. Než se z něj však stane onen moudrý medikus, musí překonat mnohé překážky tehdejšího světa. Společníky na jeho cestě za poznáním mu budou potulný bradýř Croft, učenec Avicenna, krutý Šáh i jeho životní láska Mary.
● Legendární muzikál: MAMMA MIA!
autoři: B. Anderson, B. Ulveaus, C. Johnson / režie: P. Gazdík
obsazení: A. Antalová – M. Sedláčková – I. Vaňková, D. Křížová  – P. Šimberová, I. Ondříček – V. Skála a další
Městské divadlo Brno / neděle 24. 3. 2024 / v 18:00 h
odjezd = 16:00 h od pošty 2 (u nádraží ČD) / návrat = 22:00 h (obvyklý rozvoz po městě)
vstupenky: důchodce, student = 590 Kč, plná cena = 880 Kč / autobus = 170 Kč
Málokterý muzikálový titul způsobil doslova celosvětový poprask tak jako muzikál Mamma Mia!, který je plný nesmrtelných hitů švédské skupiny ABBA. Patří do skupiny jukebox muzikálů, kdy se pro již existující písně vymyslí nový originální příběh. To se znamenitě povedlo autorce scénáře Catherine Johnsonové. // Muzikál měl premiéru již v roce 1999 v Londýně. Byl nominován na mnoho prestižních cen. V roce 2001 byl úspěšně uveden na Broadwayi. Od té doby se muzikál začal hrát po celém světě a dočkal se i filmového zpracování (2008 / Meryl Streepová, Pierce Brosman, Colin Firth). Od roku 2019 je muzikál Mamma Mia! uváděn v MdB. // Dějová linie je notoricky známá. A kdo ji nezná, měl by si zakoupit lístek a představení navštívit.
RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.