Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Schůzka 1. 11. 2010

  • Jitka s Renčou nás informovaly o využití dotace, kterou jsme dostaly od města a o přípravě žádosti o dotaci na příští rok. Připravuje se také kalendář akcí na Znojemsku, naštěstí pro nás bude stačit ohlásit akci měsíc dopředu.
  • Pro všechny členky klubu a návštěvnice kurzů platí doporučení dodržovat čas zahájení kurzu či schůzky; není možné si brát klíč od jídelny na vrátnici (s výjimkou pověřených osob) a také o víkendu je problém, když se účastnice trousí přes bránu jednotlivě a musí se chodit kvůli nim odemykat…
  • Vánoční besídka klubu bude v pátek 26. 11. 2010 v 18 hod. Sraz je již v 16:30 nebo 17 hod., protože se bude chystat občerstvení a zdobit místnost. Kdo má k dispozici, může vzít džbánky na víno,  také je vítán sladký moučník… Chlebíčky, pomazánky, uzeniny, pečivo apod. bude nakoupeno ze společných financí. Hudba k poslechu i tanci je zajištěna. Kdo má zájem může na místě přespat (proto si vezměte s sebou matraci / karimatku, spacák apod.). Druhý den – v sobotu budeme společně šít vánoční zvonečky či jiné drobnosti na klubový prodej. Můžete vyzkoušet i nešitý patchwork – na něj potřebujete polystyrénové korpusy (lze zakoupit ve Švadlence nebo i v květinářství), stužky či prýmky a lepidlo v tyčince. Jinak obvyklé potřeby na šití, vánoční látky a zbytky vatelínu či jinou výplň. Můžete si zde i došít deku či realizovat jiné nápady, taky se bude šít naše klubová vlajka. Předpokládaná doba šití je od 9 do 15 či 16 hodin.
  • Vánoční výstava našeho klubu bude v Domě umění ve Znojmě od 1. do 22. 12. 2010. Na výstavě budeme také prodávat naše výrobky, věci na vystavení i prodej přineste již na vánoční besídku či sobotní šití (opatřete štítkem se jménem, názvem díla a v případě prodeje i cenou). Na výstavu noste však pouze výrobky, které dosud vystaveny nebyly. Výstava bude otevřena denně kromě pondělí od 9 do 17 hod. a rozebírat ji budeme v pondělí 22.12. večer.
  • Na čtvrtek 18. 11. 2010 plánujeme posezení u kafíčka v kavárně Oáza (Kovářská ul., tady je mapka) na 18 hod. Přineste s sebou návrhy na naši vlajku.
  • Možná pojedeme do Vídně, ale to bude ještě upřesněno – plánujeme na sobotu 11.12.
  • Příští schůzka je na vánoční besídce 26.11. a hned v úterý 30.11. následuje instalace výstavy (pozor změna – místo v pondělí budeme výstavu chystat až v úterý!) v Domě umění na nám. TGM, kde se sejdeme v 17 hod.

Fotky ze schůzky najdete zase v albu od Míly (klikněte zde), tady je jen malá ukázka:

   

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.