Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Zájezd do Salzburgu 2013 – další fotky!

Učit se, učit se, učit se…
Toto známé heslo nám bylo vzorem ve dnech 19. a 20. října, kdy jsme navštívily Festival patchworku v Salzburgu. Vzhledem ke vzdálenosti a domluvenému programu jsme raději sebou vzaly i své drahé polovičky, aby sami poznaly, jak náročná je naše zájmová činnost. Komfortní autobus cestovní kanceláře NOVA, která nám vše zajišťovala – její řidič i průvodci, manželé Čtveráčkovi – nám poskytli klidné zázemí a pohodu a hlavně nás příjemnou formou seznámili se všemi zajímavostmi během našeho zájezdu. Před hotelem, kde se výstava konala, nás očekávala Jitčina kamarádka, patchworkářka z Vídně, a to se vstupenkami pro naši skupinu. Na výstavě jsme viděly mnoho krásných patchworkových výrobků, nové trendy šití, ale s elánem sobě vlastním jsme provětraly i peněženky, neboť nás opět přepadly naše vášně a kupovaly jsme látečky, které jsme nutně potřebovaly……
Po výstavě jsme se společně prošli historickým centrem Salzburgu a v malebných krámcích jsme zakoupili Mozartovy koule – převážně modré. Ve večerních hodinách jsme se ubytovali v hotelu JUFA a také jsme museli doplnit tekutiny, neboť přes den jsme přes veškerou snahu nedodržovali pitný režim:-).
Druhý den – po noční rekonvalescenci – jsme odjeli do překrásného městečka Wolfgangsee. V podzimním slunečném ránu jsme nemohli vynechat obchůdky na kolonádě. Rakouský starobylý Hallstatt, jehož kopie je postavena v Číně, nás všechny okouzlil a jen jsme se procházeli a kochali ….Lanovkou jsme vyjeli nad městečko na vyhlídku a potom jsme se procházkou přesunuli do solných dolů.
Ve vstupních prostorách jsme v sobě nezapřely chuť se líbit a také z našich manželů se stali manekýni. Slušivé oblečky, které nám zapůjčily pracovnice tamní expozice, nám mohla závidět lecjaká miss World. Z nás se rázem vytvořila parta těžce pracujících a ze vstupních prostor se ozývaly obrovské výbuchy – našeho smíchu:-). Tyto apartní oblečky jsme ocenili hlavně při jízdách na dřevěných skluzavkách, kdy jsme se přesouvali do nižších pater dolu. Až v závěru celé prohlídky jsme z připravených fotografií zjistili, že při těchto „sešupech“ nám byla měřena rychlost a někteří se při jízdách nestačili usmívat – jak bylo předem doporučeno.
Všichni jsme ale oblečky způsobně vrátili a v neděli kolem 22 hodiny jsme bezpečně přistáli opět ve Znojmě. Z autobusu vystupovaly, někdy málem vypadávaly, kulhající postavy, ovšem vždy s úsměvem na rtech.
A už se těšíme na příští rok!! Na jaře hurá do Prahy – Mezinárodní meeting patchworku a na podzim místo do Salzburgu, tak někam k Maďarsku.Určitě se tam zase něco přiučíme a najdeme nějakou místní specialitu – maďarský guláš, víno nebo čardáš. Věřím, že naši partu jen tak něco nezastaví a chuť učit se, nás jen tak rychle neopustí.

Tak ahoj příště – Renča.

 

   

Na ostatní fotky se podívejte tady: album nebo v albu u Míly

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.