Patchworkový klub Znojmo

"Tvoříme, abychom si to užily, ne abychom se stresovaly…"

Vizovice 2007

Zpráva z Vizovic od Jitky Kubíkové:

Milé patchworkářky,
zdravím Vás všechny v tomto tropickém čase a věřím, že patřičně užíváte léto a dovolenou.
Ráda bych se s Vámi podělila o zážitky z patchworkového týdne ve Vizovicích, který pro většinu z nás zúčastněných byl taky dovolenou, i když trochu netradičně prožitou.Sjely jsme se z různých koutů Moravy, dojížděly i místní děvčata z Vizovic a účastí švadlenek z Bratislavy a Trenčína byla tato akce vedená paní Danielou Švábovou opravdu mezinárodní.Těžko můžu ve stručnosti a výstižně popsat tu tvůrčí atmosféru, společné vymýšlení vzorů a barevných kombinací, radost ze zvládnutí nových technik šití, různé originální a praktické nápady a krásné výtvory děvčat. A to vše propletené povídáním o zálibách, rodinách, dětech, vnoučatech,pejscích, chlapech……krásně znějící směsicí nářečí moravského, vizovického a peknučké slovenčiny.
Zvládly jsme toho ale mnohem více, návštěvu místní likérky, procházku rozlehlým zámeckým parkem, nákupy suvenýrů a dalších nových látek, a nemůžu nevzpomenout příjemné prostředí hospody “ U Tonka“, kde jsme obdivovaly dobové zařízení a um starých řemeslníků, ale také jsme si tam vždycky dobře pochutnaly.
V příjemné pracovní náladě se týden rychle chýlil ke konci, některé z nás opravdu využívaly každé hodiny, aby si svá díla odvezly domů už hotová, ostatní jsme si balily své krásné výtvory a nové vzory látek (určitě je budeme brzy potřebovat) a taky krásné keramické hrnečky od paní Vlaďky, která umí patchwork i na keramice.
K tomu všemu jsem si přibalila spoustu pěkných zážitků ze setkání s novými lidmi,s kterými se i v budoucnu ráda budu setkávat, vyměňovat si zkušenosti a prožívat spolu tu radost, které říkáme PATCHWORK.
spolecne-foto2.jpg

RSS 2.0 | Trackback | Komentáře |

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.